www.toekomstkerkgebouwen.nl
home

Task Force Toekomst Kerkgebouwen is erkend als goed doel en heeft de ANBI-status. Lees meer hierover op de pagina STEUN en ANBI.
 

Colofon
Informatie: Lilian Grootswagers en Rob Wolters
Tekstuele bijdragen van Door Jelsma

Hasseltse Kerk

  Tilburg
www.toekomstkerkgebouwen.nl
Het gebouw werd onttrokken aan de eredienst en gerestaureerd, waarbij het op 11 juli 2003 in brand vloog. Alsnog werd de restauratie uitgevoerd. De voormalige rooms-katholieke kerk werd herbestemd tot het prachtige multifunctionele wijkcentrum De Poorten. Dankzij een actieve inbreng van de gemeente is het gebouw met zijn karakteristieke uitstraling behouden voor de buurt. Als wijkcentrum heeft het zijn actieve functie voor de buurt op een andere manier weer teruggekregen. Het gebouw is in eigendom van de gemeente Tilburg, maar wordt verhuurd aan de zorginstelling Twern, die ruimtes onderverhuurt aan onder meer bibliotheek, kinderopvang, rechtshulp en organisaties die vergaderruimte zoeken. 
Foto: Brabants Debat Genootschap

Gastenboek

  • 10 april 2015, 18:49
    Sebastiaan Johannes Van Gisbergen
    Zo kan het dus ook.

  • 23 februari 2011, 05:24
    Hans van Domburg
    ik las een artikel in het Katholiek Nieuwsblad over de toekomst van kerkgebouwen. Ook ik vind het zonde dat er zoveel moois verloren gaat en er zoveel lelijks voor terugkomt. Maar...soms erger ik me ook aan een vreselijke herbestemming, b.v. de Orangerie in Den Bosch (voorheen de Jozefkerk geloof ik). Ik ben er in geweest en gruwel ervan. Als het zo moet (een feesttent) mag die voor mij tegen de vlakte. Ik ben dus wel voor een passende vervanging van het gebouw. Ik vind uw initiatief symphatiek en belangrijk. Groeten, Hans van Domburg.