www.toekomstkerkgebouwen.nl
home

Task Force Toekomst Kerkgebouwen is erkend als goed doel en heeft de ANBI-status. Lees meer hierover op de pagina STEUN en ANBI.
 

Colofon
Informatie: Lilian Grootswagers en Rob Wolters
Tekstuele bijdragen van Door Jelsma

Sint Josephkerk

  Wassenaar
www.toekomstkerkgebouwen.nl
Op 1 september 2008 is gemeentelijk bescherming aangevraagd voor de kerk en pastorie. De gemeente heeft het verzoek in behandeling genomen en advies gevraagd aan de monumentencommissie. Ondanks positief advies van de commissie heeft het college op 18 februari 2010 het verzoek afgewezen en gekozen om de bescherming te regelen via een convenant met het kerkbestuur en niet via de monumentenverordening. Stichting Historisch Centrum Wassenaar, Cuypersgenootschap en de Bond Heemschut hebben tegen het besluit bezwaar aangetekend.

Gastenboek

 • 29 januari 2018, 16:47
  T.H. Sloekers
  De parochie H. Augustinus waar deze kerk onder valt samen met de Wassenaarse katholieke kerken sinds 2012 en de RK gemeenschappen van Voorschoten, Oegstgeest en Katwijk, zijn nu aan het kijken welke kerk open moet blijven. Er werd lang gedacht om de Sint Willibrorduskerk in het centrum open te houden en dan de Goede Herderkerk en de Sint Jozefkerk te sluiten. Intussen is de kerk gemeentelijk monument. Ook zijn er verschillende ideeen geweest wat er van te maken. Intern binnen de parochie zijn er uit elke parochiekern in Wassenaar zijn er mensen naar voren geschoven en is daaruit een commissie gevormd. Deze commissie is er niet uitgekomen. Deze taak is sinds half 2017 teruggegeven aan het parochiebestuur.

 • 01 februari 2012, 16:55
  Reina den Ouden
  Wij zijn op zoek naar woonruimte annex zanglesruimte eventueel ook workshops op muziek gebied en optredens.
  Proffesionele muziekleraar /leraren.