Wat is de Bulgaarse sleutel en wat te doen om jezelf te verdedigen

Gidsen

Bulgaarse sleutel, inbraakmethoden, deur openbreken, slot openbreken

Te vaak horen we over inbraken en woninginbraken door het openbreken van het deurslot. Daarom biedt de technicus van fabbroroma.com waardevolle informatie over de bulgaarse sleutel en de werking ervan en hoe men zich kan verdedigen tegen pogingen tot diefstal in huis met de bulgaarse sleutel.

De noodzakelijke premisse is dat de dieven elk jaar meer en meer bedreven raken in het inbreken in de sloten en dat het bijgevolg steeds ingewikkelder wordt om zich tegen deze aanvallers te verdedigen.

Van de vele methoden van inbraak is de methode met de Bulgaarse sleutel de meest voorkomende en meest ongelukkige.

Bulgaarse sleutel voor het openbreken van een slot

Wat is de Bulgaarse sleutel?

De Bulgaarse sleutel is een speciaal gereedschap dat wordt gebruikt om een slot te forceren. Het bijzondere van deze sleutel is dat hij zelfs de sloten van gepantserde deuren kan openen, wat de zaak van de huisbeveiliging nog ingewikkelder maakt.

Hoe wordt de Bulgaarse sleutel nog meer genoemd?

De Bulgaarse sleutel is ook bekend als de Bulgaarse pikhouweel. De naam Bulgaarse pikhouweel komt van het feit dat het in alle opzichten een pikhouweel is.

Maar waarom wordt het dan een Bulgaarse sleutel genoemd? Om deze vraag te beantwoorden komt alle ervaring van onze slotenmaker naar boven. De naam Bulgaarse sleutel komt van het feit dat Bulgaarse spionnen deze methode gebruikten tijdens de periode van de Koude Oorlog, waarbij ze het openen van het slot manipuleerden zonder het zelfs maar te hoeven forceren.

Hoe werkt de Bulgaarse Lockpick

De Bulgaarse sleutel is een werktuig dat de vertanding van de originele sleutel nabootst in een arm gemaakt van een bewegend afgietsel. Dit gietstuk, dat in het slot wordt gestoken en erin wordt gedraaid, drukt de vorm af van de kartering van dat slot.

Voor een dief is het spel voorbij. Hij hoeft alleen nog maar de sleutel die hij in twee minuten heeft gereproduceerd, voor de deur te leggen, of die nu gepantserd is of niet.

Deze procedure wordt uitgevoerd in eenvoudige maar zeer snelle stappen die een uitzonderlijke handigheid vereisen. Daarom slagen vaardige dieven erin deze stappen uit te voeren, zelfs als u thuis bent en zonder dat iemand het merkt.

Wat vervolgens nodig is, is een draaibank waarmee gemakkelijk een perfect duplicaat van de originele sleutel kan worden gemaakt. Met het nieuw gemaakte duplicaat kunt u het huis binnenkomen door het in het slot te steken en het te openen alsof het uw eigen sleutel was.

Hoe te verdedigen tegen Bulgaarse sleutel

Volgens de ervaring van onze technici is de beste oplossing de installatie van een Europese cilinder van de volgende merken: EVVA, KABA, CISA RS3 (top of the range).

Merken sloten tegen lock picking

Er zij op gewezen dat Bulgaarse sleutels alleen perfect werken op sloten met dubbele bit. Voordat u een Europese cilinder kunt installeren, moet u dus eerst van een dubbelbaard naar een Europese cilinder upgraden.

Dit zijn de nieuwste generatie beveiligingssystemen die het dieven moeilijk maken en de veiligheid van uw huis verhogen; in feite zijn ze uitgerust met sleutels die erg lijken op die van auto’s, dat wil zeggen, plat en met gaten en sporen om ze in combinatie met uw sleutel te plaatsen.

Ze hebben ook anti-stoot, anti-pik pinnen, anti-trekking en anti-trek centraal lichaam. Allemaal beschermd door een anti-shock, anti-tube (het favoriete werktuig van dieven als je geen anti-shock gebruikt).

Nieuwsgierigheid

Zoals u hebt gezien kan de Bulgaarse sleutel echt het favoriete speeltje van een dief zijn en om die reden heeft hij ook de bijnaam “magische sleutel”.

Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp kunt u ook onze gids over hoe een slot te openen bekijken.