www.toekomstkerkgebouwen.nl
home

Task Force Toekomst Kerkgebouwen is erkend als goed doel en heeft de ANBI-status. Lees meer hierover op de pagina STEUN en ANBI.
 

Colofon
Informatie: Lilian Grootswagers en Rob Wolters
Tekstuele bijdragen van Door Jelsma

Chassékerk

  Amsterdam
Kerk gesloten en bedreigd met sloop; aug. 2002 Aanvraag rijksmonumentenstatus; voorbeschermd; de Raad voor Cultuur heeft op 29-1-2003 een negatief advies gegeven omdat architect Tholens geen architect van het eerste echelon is. Gemeentelijke monumenten aanvraag in eerste instantie afgewezen, later ingetrokken en in heroverweging genomen; bezwaar tegen sloopvergunning afgewezen; In 2003 aangewezen als gemeentelijk monument; bisdom heeft bezwaren; deze bezwaren zijn ongegrond verklaard. Inmiddels is het bisdom tegen plaatsing bij de rechter in beroep gegaan. In september 2004 gekraakt. Er worden nu plannen ontwikkeld voor appartementen in de kerk. De huidige verbouwplannen zijn niet acceptabel. Er wordt met het stadsdeel verder onderhandeld. In najaar 2006 is een nieuwe variant gepresenteerd waarbij alleen de voorgevel behouden blijft. 
In 2007 is de Chassékerk aangekocht door Ymere. Het kerkgebouw wordt verbouwd en krijgt een nieuwe invulling. Er komen 24 units voor begeleid wonen, voor- en naschoolse opvang, peuterspeelzaal, gymzaal, ouderkamer en sportbuurtwerk. De planning is dat in het voorjaar van 2009 wordt gestart met de verbouwing. 
Op de begane grond komen acht units voor begeleid wonen, een naschoolse opvang en ouderkamer van Akros en sportbuurtwerk. De eerste etage is geheel bestemd voor begeleid wonen; hier komen zestien plekken. HVO Querido zorgt voor de opvang en woonbegeleiding. Op de tweede en bovenste etage onder de koepel komt een sportzaal. Ook is er een verhuurbaar deel en kantoorruimte. Loof & Van Stigt Architecten maakte het nieuwe ontwerp. Zie hiervoor de website van dit bureau.

Gastenboek

Geen berichten gevonden